Vorige | Volgende

Schiedamseweg 19 Rotterdam, Delfshaven

Bewaar object
Dit bedrijfsobject is onder optie

Omschrijving

De schitterende grand Old Lady het "Prinses Theater" is na 5 jaar renovatie weer volledig in oude luister herstelt en klaar voor een nieuwe toekomst. Gezocht wordt een ondernemer die dit theater als een geweldig mooie kans ziet er weer een publiekstrekker van te maken.

Om de start voor u gemakkelijker te maken is er veel geïnvesteerd in het gebruiksklaar maken.
De ruimte is o.a. goed geïsoleerd tegen geluidsoverlast, er hangt een state of the art professioneel camera systeem t.w.v. € 32.000 met 60 camera's en schermen, professioneel ontruiming systeem, theater stoelen die middels kliksysteem makkelijk te verplaatsen zijn, alle vloeren en wanden zijn gerenoveerd, er hangt overal verlichting (op maat gemaakt Art Deco), op begane grond en 1e verdieping glazen (draai)deuren tegen geluidsoverlast, gevelverlichting, Discovery Sound & Vision, S15-0233, takelsturing en 4 motortakels, op maat gemaakte bar op begane grond en ronde bar op de entresol, volledige bekabeling voor alle mogelijke apparatuur vanuit diskjockey ruimte, rokersruimte installatie, brandhaspels- blus voorbereidingen, exclusieve granieten vloeren met vloerverwarming etc, etc…

Oppervlakte
De totale oppervlakte is 1015m². Onderverdeeld is er op de begane grond 690m², entresol 215m² en in de kelder 110m². Naar onze inschatting heeft het theater een capaciteit van 800 mensen en ca. 300 zitplaatsen. Dit is slechts inschatting en kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Voor een plattegrond in pdf kunt u ons mailen of bellen

Locatie
Het theater staat aan het begin van de Schiedamseweg in het historische en monumentale deel van Delfshaven. In deze omgeving zijn restaurants en cafés gevestigd. De Schiedamseweg is een drukke en lange winkelstraat waar de bewoners uit de gehele wijk hun boodschappen doen. Tevens staat op het Grote Visserijplein wekelijks de markt. De wijk kent een grote diversiteit aan mensen met verschillende culturele achtergronden. Aan de overzijde van de Schie ligt de wijk Middelland en deze wijk is aangewezen door de Gemeente Rotterdam als "bakfietsenwijk" om de midden en hogere inkomensgroepen een goede woonplek in de stad aan te bieden.

Bereikbaarheid
Metrostation Delfshaven is 50m lopen, tramlijnen 4 en 8 stoppen binnen 50m, betaald parkeren en er is een parkeergarage met 115 plaatsen aan de Nieuwe Binnenweg 1. De afstand naar het Centrum is 3km. Met de auto is de locatie goed bereikbaar vanuit de uitvalswegen.

Opleveringsniveau
De ruimte wordt in de huidige staat opgeleverd zoals u tijdens een rondleiding met eigen ogen kunt aanschouwen. Omtrent onderhoud en verantwoordelijkheden t.a.v. onderhoud worden de afspraken onderling vastgelegd.
De navolgende voorzieningen zijn aanwezig:
- Verwarming
- Koelinstallatie
- Ventilatie
- Dames en heren toiletten
- Invaliden toilet
- Verschoningsruimte voor baby
- Hellingbaan voor rolstoel
- Loketten voor kaartverkoop
- Art Deco verlichting
- Dakterras met rubberen tegels (gebruik in overleg)
- Volledig dekkende KPN Wifi installatie
- Winkelbalie bij garderobe
- Beamer
- Camera bewaking en inbraak alarmsysteem
- Brandhaspels
- Vier kleuren lampen gevel met besturingssysteem
- AED
- Lichtbalken
- Truss met verlichting en bekabeling
- TU Led verlichting
- Keymusic, kabels podium ivm Bands, 36 aderig en licht
- Granieten vloeren
- Alle wanden en plafonds zijn geschilderd
- Volledige kelder is waterdicht gemaakt en gebruiksklaar
- Make up ruimte
- Discovery Sound & Vision, S15-0233, takelsturing en 4 motortakels zaal
- Discovery Sound & Vision, 4 motortakels, montage, multikabel, etc, podium
- Discovery Sound & Vision, aanvulling 3 truss delen
- Python, ronde bar boven
- Wokbrander met dubbele friteuse
- Keuken RVS Handen wasbak
- Afzuigkappen kook en afwasgedeelte
- Led Trapverlichting
- Altrex Minitower voor reparatie, plaatsing en vervanging
- Gordijnrails voor o.a. coulissen
- Theaterstoelen
- Gerestaureerde gevelreclame Prinses Theater

Gebruik
Onderhavige ruimte wordt gebruikt als winkel of horecaruimte.

Huurprijs
€ 7.500,- per maand (onbelast met BTW)

Servicekosten
Nader overeen te komen

Betaling
Maandelijks per vooruitbetaling middels een automatische incasso

Bankgarantie/borgstelling
Ter grootte van een kwartaalverplichting doch verhuurder behoudt zich het recht voor om de huurgarantie afhankelijk te maken van het beoogde gebruik.

Huurovereenkomst
De huurovereenkomst zal op basis van het standaard model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) met bijbehorende Algemene Bepalingen, gedeponeerd en ingeschreven bij de griffie van de rechtbank te 's-Gravenhage, worden opgemaakt

Huurtermijn
De huurtermijn is 5 jaar met aansluitende periode van 5 jaar, eventueel kunnen er in overleg andere huurtermijnen worden overeengekomen.

Huurverhoging
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens

Gebruik
Onderhavige ruimte wordt gebruikt als verkoopruimte in de zin van artikel 7: 290 BW of model kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW

Bijzonderheden
- Uw ondernemersplan dient concreet en haalbaar te zijn.
- Heeft u geen financiële armslag dan is het onnodig te reageren.
- Voor een deel van de voorzieningen is een overnamesom van toepassing. De voorzieningen zijn geïnstalleerd om u sneller van start te kunnen laten gaan
- antecedenten onderzoek maakt onderdeel van de selectieprocedure
- Dennis Stello bij Match Makelaars kan u verdere informatie verschaffen

Datum van oplevering
per direct

Historie Prinses Theater
Het Prinses Theater is een theater in Delfshaven, Rotterdam. De Amerikaanse actrice Jayne Mansfield promootte er in 1957 haar film The girl can't help it, Lee Towers kreeg er in 2000 de Wolfert van Borselenpenning.
Het uit 1913 daterende pand is vormgegeven in een neorenaissance-stijl en past met de ernaast gelegen panden in het neorenaissancebeeld van dit deel van de Schiedamseweg. Het pand telt drie bouwlagen en een zolderverdieping. Het gebouw is gelegen aan de Schiedamseweg 19 en wordt door middel van een eenlaagse bouw verbonden met de panden aan de Noordschans 10 en 12.
Oorspronkelijk is het gebouw gebouwd in 1913 als verenigingsgebouw Alcazar, met 'Concordia Bioscope' (1914). Er was echter te weinig vraag naar het Verenigingsgebouw, waarna er vanaf 1917 tot 1940 'Bioscoop Princes Variété' werd geëxploiteerd door Aron Chermoek, een Joodse kleermaker die als landverhuizer vanuit Polen naar Rotterdam was gekomen. Chermoek maakte er een bioscoop- en variété-theater van, waar tussen de zwijgende films ook optredens plaatsvonden. Vele voor die tijd bekende artiesten als Kees Pruis, Lou Brandy en Chris de la Mar traden er op. Tot de introductie van de geluidsfilms in 1928 werden de films begeleid met een orkest. Het 'Prinses theater' was een groot succes. Chermoek bouwde een klein bioscoop imperium op. Korte tijd was hij eigenaar van de Kosmorama-bioscoop en Imperial aan de Hoogstraat, het Maastheater aan de Oranjeboomstraat en het Rembrandt-theater aan de Schiekade. Hij werd eigenaar van het Corso-theater aan de Coolsingel, de Flora-bioscoop in Den Haag en het Rex-theater in Amsterdam. De Prinses-bioscoop liet hij in 1927 verbouwen en hij deed dat opnieuw in 1937. Chermoek wilde het 20-jarig jubileum vieren met een geheel vernieuwd theater. Met moderne neonverlichting en stoelen, fauteuils en decoraties van Pieter den Besten beantwoordde de bioscoop helemaal aan de eisen van die tijd. In de Tweede Wereldoorlog kwam Chermoek in Auschwitz (concentratiekamp) terecht en overleefde dat niet. Na de bezetting nam de vrouw van Chermoek de leiding op zich en vond vanaf 1945 tot 1967 de exploitatie van 'Alcazar Bioscope' plaats. In de jaren vijftig was het theater een van de eerste bioscopen waar brede films gedraaid konden worden.
Vanaf 1975 was in het gebouw de Koninkrijkzaal van de Jehova's getuigen ondergebracht. In 1996 werd de naam 'Prinses theater' weer op de gevel gezet. Van 1996 tot 2013 is er een dinershow café theater in gehuisvest geweest.
Vanaf 2013 tot heden is de huidige eigenaar bezig geweest met de zowel inwendige als uitwendige restauratie van dit monumentale pand in art deco stijl. Inmiddels is het pand totaal gereed, instap klaar en kan er een nieuw stuk geschiedenis worden geschreven.

Artiesten
Om een klein idee te geven wie er z'n beetje hebben gestaan of zijn langs geweest in het verleden.

Adrianus Marinus Kyvon, artiestennaam André van Duin werd geboren in de Watergeusstraat 11a, schuin tegenover de locatie. Het was hier, waar hij zijn inspiratie kreeg om later uit te groeien tot de grootste komiek, die Nederland ooit heeft gekend.

Zangeres Sabrina Starke presenteerde er in 2010 haar album "Bags & Suitcases" tijdens een release party.

In 2000 kreeg Lee Towersde Wolfert van Borselenpenning bij een speciale feestavond in de locatie.

Het televisieprogramma "The Comedy Factory" met Jörgen Raymann werd van 1999 tot en met 2002 opgenomen in de locatie.

Vera Jayne Palmer, artiestennaam Jayne Mansfield was een Amerikaanse filmactrice en sekssymbool. In 1957 promootte deze actrice in deze locatie haar film "The girl can't help it".

"Laat de Leeuw" was een spraakmakende late-night show van Paul de Leeuw die van 2 januari 1997 tot 24 december 1999 hier werd opgenomen.
Tijdens het programma "Laat de Leeuw", was Elvis Costello, ook een keer te gast.

Marja van der Toorn, artiestennaam Sugar Lee Hooper, bracht de locatie meerdere malen in totale feestvreugde met haar optredens. (Den Haag, 23 februari 1948 - 4 april 2010)

etc...

Bron deels wikipedia
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Onder optie
BTW belast
nee
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort object
Winkelruimte
Type
Winkelruimte/horeca
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp winkelruimte
1.015 m²
In units vanaf
1.015 m²
Perceel
1.000 m²
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Schiedamseweg 19 Rotterdam, Delfshaven

naar Schiedamseweg 19 Rotterdam, Delfshaven
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object