Match Makelaars biedt u een unieke kans om direct van de bank teruggevorderd vastgoed te kopen. Als u wilt beleggen of gewoon een eigen plek onder de zon zoekt dan moet u nu uw slag slaan. De verwachting is dat in 2012-2013 de prijzen weer voorzichtig gaan stijgen en de huizenprijzen nu voor een periode van ca. 18 maanden op een dieptepunt blijven.

Wat biedt Match Makelaars in Spanje

 • Duizenden door de bank in beslag genomen woningen
 • Veel aanbod in toeristisch aantrekkelijke plaatsen maar ook binnenland
 • Veel aanbod in gebieden waar veel vraag naar huur is
 • Financiering mogelijk tot 80-90%!
 • Extreem lage hypotheekrente
 • Mogelijkheid eerste 2 jaar aflossingsvrij
 • Nederlandse begeleiding in Spanje
 • ABN-AMRO Luxemburg verzorgt de consultancy bij grote aankopen
 • Rabobank verzorgt second opinion en biedt expertise en ondersteuning
 • Al het aanbod is door de banken onafhankelijk getaxeerd
 • Prijzen tot 60% onder de taxatiewaarde
 • Ruime keus uit zowel bestaande als nieuwbouw woningen
 • Voor beleggers zijn onderzoeken beschikbaar van Cushman& Wakefield
 • Voor beleggers zijn er geheel verhuurde winkelcentra, huizenblokken en ander commercieel vastgoed
 • Bijzonder is dat dit de enige mogelijkheid is om aan executieaanbod van banken in Spanje te komen

Marktsituatie

De Spaanse woningmarkt bevindt zich sinds 2006 in een crisis. Volgens onderzoek is in 2010 en 2011 het dieptepunt bereikt. In 2012-2013 zal de markt zich langzaam gaan herstellen. De vooruitzichten voor Spaans vastgoed zijn gunstig. Door de vergrijzing in Europa gaan veel kapitaalkrachtige senioren zich in het Florida van Europa vestigen. Dit is een zich snel aan het ontwikkelen proces waarbij pas in 2050 een einde aan de groei komt. De verhuur van vakantiewoningen aan toeristen is stabiel en kent nauwelijks achteruitgang. De verhuur van woningen blijft hierdoor interessant en geeft goede rendementen. Zeker vastgoed in Zuid-Spanje trekt het gehele jaar mensen aan.

Het aanbod en de werkwijze

Het bureaucratische en juridische Spaanse rechtssysteem zorgt ervoor dat het minimaal een jaar duurt voordat een bank het bezit kan terugvorderen. De huidige executie verkopen komen van terugvorderingen die al in 2006 door de bank zijn ingezet. Dit betekent dat nu pas en vaak met grote hoeveelheden tegelijk, vastgoed beschikbaar komt tegen de laagste prijs. Zodra de vraag weer aantrekt stopt dit proces en wordt het aanbod weer regulier aangeboden. De winsten die u kunt maken zijn daarom buitengewoon en kenmerkend voor iedere crisis.

Het aanbod is dermate groot dat wij, en de banken die de woningen aanleveren, onmogelijk alles op onze website kunnen plaatsen. Bovendien komt er iedere dag zoveel aanbod bij dat de banken hebben besloten om per regio een Nederlands sprekende agent aan te stellen die u begeleid naar de woningen van uw keuze. Medio eind september komt een koppeling tussen onze website en de databases van de banken om zoveel mogelijk aanbod te tonen. Om u het juiste aanbod te kunnen tonen hebben wij een aanvraagformulier ontwikkeld waarop u uw wensen kunt aangeven. Dit aanvraagformulier kunt u downloaden bij het executieaanbod op onze website.

Als u het aanvraagformulier heeft ingevuld nemen wij contact met u op. Indien u gaat afreizen naar Spanje wordt een afspraak gemaakt met de Nederlandssprekende vertegenwoordiging die u gaat rondleiden. Beleggers die groot willen inkopen krijgen lijsten met objecten die aangekocht kunnen worden. Dit aanbod wordt nergens gepubliceerd vanwege de vertrouwelijkheid die de Spaanse banken willen betrachten. De banken hebben het ons ook verboden met hun naam naar buiten te treden.

Beleggen

Een cash buyer is momenteel koning. Met relatief weinig geld kunt u grote volumes inkopen. Het mede door Nederlanders geleide bedrijf dat de executie verkopen namens de banken begeleid verzorgt ook de juiste contacten voor het management van uw aankopen. Grote investeerders kunnen exclusief aanbod uit het netwerk aankopen. Complete huizenblokken en geheel verhuurd commercieel onroerend goed zoals winkelcentra en vakantieparken zijn beschikbaar. Zeker gezien de toekomstige uitpondwaarde is investeren in Spanje momenteel stukken aantrekkelijker dan in vergelijkbaar Nederlands vastgoed. De banken bieden u uitermate interessante financieringsmogelijkheden zodat u comfortabel vastgoed kunt aankopen met excellente toekomstige opbrengsten. Meer informatie is uitsluitend te verkrijgen door het ingevulde aanvraagformulier naar ons terug te zenden.

Financiering en kosten

Het is de banken er veel aan gelegen om dit aanbod snel te verkopen. Daarom doen zij u een geweldig aanbod. Het eerste jaar (tarief juli 2010) betaalt u Euribor + 0.9% (totaal ca. 2.4%) en het tweede jaar Euribor + 0.4%. Tevens bieden ze u de mogelijkheid om de eerste 2 jaar voor aflossingsvrij te kiezen. Match Makelaars krijgt van de verkopende banken een vergoeding dus aan ons bent u niets verschuldigd. Voor de begeleiding door de Nederlandse vertegenwoordiging ter plaatse rekent de Spaanse bank bij aankoop van executieaanbod een administratieve vergoeding van € 1500,=. Let wel dit is alleen als u daadwerkelijk tot aankoop overgaat.

Samenwerking met de Rabobank

We zoeken voor onze klanten altijd naar wegen om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen en kopers zoveel mogelijk zekerheden te bieden. Hiervoor biedt onze betrouwbare samenwerkingspartner de Rabobank vanuit Madrid aan Match Makelaars klanten een uitstekende service en expertise. De Rabobank onderzoekt de aan te kopen woning tegen een schappelijke vergoeding. Denk hierbij o.a. aan bouwkundig onderzoek, juridische - en financiële controle, advies bij keuze notarissen en advocaten en hypotheek advies (i.s.m. Banco Popular). In Spanje gelden nu eenmaal andere wetten en verplichtingen en is het wel zo fijn dat u een beroep kunt doen op hun deskundigheid. Bovendien wordt u in het Nederlands te woord gestaan.

Historie van recessies in Spanje

Midden jaren 70 was de eerste crisis waarbij toeristisch vastgoed bij executie werd aangeboden. Britten, Duitsers, Scandinaviërs en Nederlanders waren sinds de jaren 60 verantwoordelijk voor de enorme “boom” door de economische groei in West Europa en de vraag naar “seniorenwoningen” onder de zon. Via nieuwe snelwegen kwam men nu gemakkelijk tot net ten zuiden van Alicante. De West Europeanen kochten massaal huizen aan de Costa Blanca en Costa Brava omdat die gemakkelijk per auto bereikt konden worden. De grotere groep Britten kochten vooral aan de voor hen geliefde Costa del Sol.

In de jaren 70 roken de eerste projectontwikkelaars hun kans. Het Spaanse bedrijf Sofico startte met de eerste massa projectontwikkeling voor expats en toeristen waarbij, door de verhuur, een woning ook nog eens goed rendeerde. Begin jaren 70 waren deze woningen te koop vanaf 5000GBP. Ondanks dat Spanje instabiel was door o.a. de Franco dictatuur, taal barrières, hoge belasting voor kapitaal export, gebrek aan hypotheek mogelijkheden etc… werd de trend niet gestopt.

Deze eerste recessie werd veroorzaakt door een hoge rente en veroorzaakte een domino effect waarbij alle bij de bouw betrokken bedrijven werden getroffen. Jarenlang waren de skeletten van niet afgebouwde complexen van Sofico te zien langs de kustlijn van Malaga tot Marbella.

Begin jaren tachtig liepen de prijzen weer op door de enorme vraag uit Noord Europa. De markt zag dat er twee nieuwe en belangrijke factoren verantwoordelijk waren voor de toegenomen vraag:

1. Het ontstaan van gespecialiseerde bedrijven die internationaal vastgoed gingen aanbieden. Jonge ambitieuze expats begonnen langs het strand makelaarskantoren en gebruikten beproefde verkoopmethoden en een filosofie zoals deze in Florida (US) werd gebruikt. Ze organiseerden gesponsorde “aankoop”reizen naar Spanje die begeleid werden door goed getrainde verkoopmedewerkers en boden hypotheken aan voor een gemakkelijke financiering van het tweede huis. Zo ontstond een product voor de massa.

2. Een zeer grote nieuwe markt ontstond… de Spaanse. Spanje groeide van een derde wereld land in de jaren 70 naar een moderne Europese natie. Spanjaarden kochten massaal in eigen land een eigen huis en/of tweede huis aan de kust. De vraag was veel groter dan het aanbod en iedere investeerder die executie aanbod gedurende de crisis mid jaren 70 aankocht verdiende erg veel geld tussen 1975 en 1982.

Begin jaren 90 kwam wederom een recessie. Door de hoge rente konden velen hun hypotheek niet meer betalen. Het bedrijf dat voor de banken de huidige executieverkopen begeleid ging in opdracht van Scandinavische banken op grote schaal vastgoed kopen. Wat eind jaren negentig gebeurde is iedere vastgoed expert bekend. De prijzen verdubbelden 3 keer tussen 1990 en 2000 en in totaal 6 keer tussen 1990 en 2003. De investeerders die begin jaren negentig veel vastgoed opkochten zijn er schathemeltje rijk van geworden.

In de jaren negentig kwam een nieuw soort makelaardij /verkooporganisaties naar voren die een business model hebben neergezet dat in de hele wereld navolging heeft gekregen. Ze waren specialisten in verkoop via internet , TV kanalen, magazines en verkoop beurzen. In 2006 gaven deze bedrijven gezamenlijk €100.000.000,= uit aan marketing. Bekende namen waren o.a. Ocean Estates, Dream Homes Worldwide, Superior, Parador en McAnthonys. Medio 2010 zijn deze ‘animals’ zoals de Spanjaarden ze zelf omschrijven voor 80% weggevaagd. Doordat de makelaardij in Spanje zo gemarginaliseerd is hebben banken en projectontwikkelaars besloten een andere weg in te slaan waardoor makelaars wereldwijd w.o. Match Makelaars benadert zijn om dit bijzonder interessante vastgoed in het buitenland te promoten.

Wij kunnen alleen maar zeggen doe uw voordeel. Iedere crisis heeft achteraf zijn winnaars want na elke crisis komt altijd weer de opleving. Feitelijk moet u gebruik maken van het simpele economische gegeven dat een recessie om de 15-20 jaar weer op een vergelijkbare manier terugkomt.